Mia

Per-Arne Accra Ghana

13:e till 28:e sept 2018

Läs gärna dagboken också...

Resultatet blev  4140 SEK Tack till er alla.


Mia Julius


Redan när jag var en liten flicka och gick hand i hand med farfar till bäcken för att mata ankorna, så drömde jag om att kunna hjälpa barnen i afrika. Jag minns egentligen inte exakt när och hur det började, men jag minns hur jag älskade att höra om organisationer och föreningar som samlade in pengar för de fattiga barnen i afrika.

Inte på något sätt försöker jag säga att de afrikanska barnen har det värst, för jag vet att det finns många fler barn än de afrikanska som har det mycket dåligt ställt, men på något sätt har bara afrika alltid legat mig lite mer varmt om hjärtat. Barnen är vår framtid och jag vill hjälpa de afrikanska barnen att få en trygg och lärorik uppväxt där de kan få viktiga erfarenheter som gör att de en dag kan, tillsammans med många andra, leda landet med en säker hand av respekt och kärlek.


Under 2014 gifte jag mig med en man från afrika och på vår resa i Ghana under våren 2015 besökte vi ett hem med 65 föräldralösa barn i åldrarna 1 till 19 år. Jag hade med mig ca 46 kg kläder, skor och leksaker från Sverige, men vi köpte även ris, tvål, toalettpapper, tandborstar och tandkräm till de 65 barnen.


Det var ett magiskt ögonblick för mig, att äntligen få träffa barnen personligen och överräcka mina gåvor. Det var inte mycket jag gav, i mina ögon, men för dem var det väldigt mycket värt.

Barnhem som New Life Orphanage i Nungua, Accra är helt utelämnade till att överleva genom gåvor, så som min makes och min. Det finns inga finansiella medel från staten. Andra afrikanska familjer kommer för att hjälpa till med de dom kan, genom att hjälpa barnen att laga mat, tvätta, läsa läxor, ja, hjälpa barnen att leva ett så bra familjeliv som de kan, även om de inte har några egna föräldrar. Det är i dagsläget 25 personer som ställer upp med sin tid, men de kämpar själva för att få mat på bordet hemma hos sig och kan därför inte ge så mycket finansiell hjälp.

Under min makes och mitt besök på barnhemmet pratade vi med personal och barnen om vad som behövdes och vad de önskade få hjälp med och nedan har jag skrivit ihop en liten lista på saker de nämnde.


  • Handdriven symaskin, för att bland annat kunna sy skoluniformer som är obligatoriska, men också för att kunna laga trasiga kläder.
  • En ny generator så att de kan ha tillgång till el även de dagar som regeringen inte ger dem någon el. Vanligt är att man har el i ett dygn och sen är man utan i ett par dygn. Ibland har man el i 12 timmar och är sedan utan i 12 timmar.
  • Laptops för att barnen ska kunna göra sina läxor. - inlines, barnen är mycket duktiga på att åka, men de har bara ett fåtal och önskar att få fler.
  • Finansiell hjälp till mat, toalettpapper, tandborstar, tandkräm, tvål, tvättmedel, ja, allt som behövs i ett hem med 65 barn.


Gå gärna till vår hemsida för mera information, den finns HÄR...

Sedan december 2015 har vi också ett "skolprojekt" där vi vill hjälpa så många barn som möjligt att uppfylla deras högsta dröm - nämligen att få gå i skolan. Med ditt bidrag kommer barnen i Accra med omnejd att få möjligheten att lära sig skriva, läsa och räkna.


Mia Julius